Αναφορικά με τη μετεξέλιξη παραδοσιακών οικογενειακών παραγωγικών επιχειρήσεων, σε πολυδιάστατες εταιρίες που δύνανται να αναπτύσσονται απρόσκοπτα στο σημερινό ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, όπως ακριβώς συνέβη στην πορεία εξέλιξης και ανάπτυξης 55 ετών της Karabinis Medical ΑΕ, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Απόστολος Καραμπίνης, από το βήμα του 2nd Family Business Summit 2022 (14 Δεκεμβρίου 2022, Αθήνα).

H Karabinis Medical ξεκίνησε το 1967 ως βιοτεχνία παραγωγής γάζας, η οποία το 1985 μετατράπηκε σε βιομηχανία και το 1998 μετέφερε την παραγωγή της από την Ευρώπη στην Ασία, λαμβάνοντας παράλληλα πιστοποίηση ISO 9002 και πιστοποίηση MDD για τα ιατρο-τεχνολογικά της προϊόντα. Με τη δημιουργία νέας επιχειρηματικής βάσης στην Κίνα, η παραγωγή γρήγορα επεκτάθηκε στην ευρύτερη γκάμα ιατρο-τεχνολογικών προϊόντων, καθιστώντας την Karabinis Medical ηγέτιδα στον κλάδο του αναλώσιμου ιατρικού στο χώρο της υγείας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις χώρες εξαγωγής της. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δίκτυο πωλήσεων της εταιρίας περιλαμβάνονται νοσοκομεία, φαρμακαποθήκες, συνεταιρισμοί φαρμακοποιών και περισσότερα από 4.000 φαρμακεία στην Ελλάδα.

Έχοντας ως κεντρικό άξονα πορείας τη σχεδόν ολική επανεπένδυση κερδών, η Karabinis Medical, ενίσχυσε περαιτέρω τη δράση της με συνεργασίες αποκλειστικής αντιπροσώπευσης διεθνών οίκων στο χώρο τόσο των διαγνωστικών συσκευών, όσο και των συμπληρωμάτων διατροφής, καθώς μέσω εξειδικευμένου τμήματος έρευνας και ανάπτυξης ανέπτυξε και παράγει υπό την δική της επωνυμία διαγνωστικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, κάτω από προστατευμένα πνευματικά δικαιώματα και παγκόσμια διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Πέρα από την κύρια επιχειρηματική δραστηριότητά της, η Karabinis Medical στη μέχρι σήμερα πορεία της έχει επιδείξει και σημαντική κοινωνική δράση. Μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Σύμμαχος Ζωής», υποστηρίζει έμπρακτα ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες με ενέργειες που προάγουν την υγεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Παράλληλα επιστρέφει αξία και στο περιβάλλον μέσω του προγράμματος  «Η φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας», το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Στόχος της εταιρίας για τα επόμενα πέντε έτη είναι να διατηρήσει τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της στο +10% και να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ σε οργανικό τζίρο, μένοντας πάντοτε πιστή στο όραμά της για παροχή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και ξεκάθαρη αποστολή τη συμβολή στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Η ομιλία του κ. Καραμπίνη στο 2nd Family Business Summit είναι διαθέσιμη στον ενσωματωμένο σύνδεσμο ΕΔΩ.