Ζώντας μέσα σε μια παρατεινόμενη πανδημία, είναι τραγικό να βλέπουμε να χάνονται ζωές από ελλιπή ή λανθασμένη πληροφόρηση.

Υπάρχουν πολλοί θρησκευόμενοι συμπολίτες μας οι οποίοι βομβαρδίζονται από αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τη στάση που συνιστά η Εκκλησία εν μέσω της πανδημίας. Ακούγονται διάφορα από φωνές που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν την Εκκλησία, από ιερείς, μοναχούς, πνευματικούς και άλλους ιερωμένους και λαϊκούς.

Αποτέλεσμα είναι πολλές φορές οι πιστοί να παραπληροφορούνται και να οδηγούνται σε αποφάσεις οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο τους ίδιους και το περιβάλλον τους.

Για το λόγο αυτό, διοργανώθηκε μία ψηφιακή ημερίδα (Webinar) στην οποία θα κληθούν να απαντήσουν στα καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους πιστούς ένας Μητροπολίτης (Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος), ένας Ηγούμενος Μονής του Αγίου Όρους (γέρων Τύχων της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα), ένας καθηγητής Θεολογίας (Χρυσόστομος Σταμούλης) και ένας παθολόγος ιατρός ο οποίος είναι επίσης και Θεολόγος (Δημήτριος Αποστολίδης).

Η ημερίδα έχει τίτλο «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ» και θα λάβει χώρα το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 από τις 18:00 μμ έως τις 20:00 μμ.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα αλλά και για την θεματολογία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ημερίδας στον ενσωματωμένο σύνδεσμο ΕΔΩ.

Όσοι διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, μπορούν επισκεπτόμενοι το σχετικό Facebook Event να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή ώστε να ειδοποιηθούν αυτόματα και έγκαιρα πριν την ημερίδα κάνοντας κλικ στον ενσωματωμένο σύνδεσμο ΕΔΩ:

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό και σχολιασμό ο Πρόεδρος της Εταιρείας καθηγητής κ. Στυλιανός Λουκίδης και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Μπάτζιος.

Το Webinar θα συντονίζουν οι παρακάτω:

  • Ιωάννης Μπαραμπούτης – Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα» και Ν.Θ.Π. » Η Παμμακάριστος», Υπεύθυνος Πτέρυγας Νοσηλείας ασθενών COVID-19 Θεραπευτικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Σπυρίδων Γούλας – Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γαστρεντερολογικό τμήμα, Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, Αθήνα
  • Αντώνιος Λιόλιος – Παθολόγος – Εντατικολόγος, Critical Care Attending, Remote ICU, USA