Η Μαίρη Μιχελή είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή ειδίκευση (MSc) στη Δημόσια Υγεία, ακολουθώντας την κατεύθυνση των Χρόνιων Νοσημάτων και Συμπεριφορών Υγείας. Επιπλέον, έχει καταρτιστεί στην κλινική διαιτολογία, σε δημόσια νοσοκομεία του νομού Αττικής (Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς, Σωτηρία, ΚΑΤ, Παίδων «Αγία Σοφία», Τζάνειο).

Μέσα από τις σπουδές και τις επαγγελματικές δραστηριότητες, έχει εργασθεί σεεπιστημονικές μελέτες (μεσογειακή διατροφή και καρδιαγγειακός κίνδυνος, ποιότητα ζωής μητέρων και διατροφή παιδιών, εικόνα σώματος και διατροφικές συνήθειες), ενώ είναι συνδημιουργός της ενημερωτικής καμπάνιας για την εικόνα σώματος, «Ας αφήσουμε τους τύπους». Ερευνητικές της εργασίες έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια ή δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Καθώς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διατροφή ως συμπεριφορά, παρακολούθησε και εκπαιδεύτηκε στην εφαρμογή του προγράμματος «Πέρα από τα όρια της Δίαιτας», που αποβλέπει στη συμβουλευτική υποστήριξη για την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς των χρόνια υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων.

Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου από το 2009, είτε ως ιδιώτης είτε σε συνεργασία με διαιτολογικά γραφεία, με δραστηριότητα κυρίως στις περιοχές του Βύρωνα και τουΧαλανδρίου. Από το 2010 έως το 2012 εργάστηκε στα κεντρικά γραφεία του medNutrition, υποστηρίζοντας το R&D, την επιστημονική επικοινωνία και το marketing της εταιρείας. Έχει επιμεληθεί βιβλία διατροφής για το ευρύ κοινό αλλά και για επιστήμονες και εκπαιδευτές υγείας. Παραμένει έως σήμερα ενεργή αρθρογράφος και δραστήρια επαγγελματίας στην Αθήνα.

Επιπλέον Πληροφορίες

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc