Σειρά δωρεάν προληπτικών εξετάσεων πραγματοποίησε κλιμάκιο ιατρών των θεραπευτηρίων Μetropolitan Hospital και Metropolitan General του Ομίλου HHG, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου στην Ναύπακτο, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της πόλης. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περίπου 400 εξετάσεις που αφορούσαν καρδιολογικό, αγγειολογικό, ορθοπεδικό καθώς και μαστολογικό έλεγχο, στο Κέντρο Υγείας Ναύπακτου. Μεταξύ των εξεταζόμενων ήταν και παιδιά του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας «Αλκυόνη».

Την ιατρική ομάδα συγκροτούσαν οι κ.κ. Δημήτριος Δόβρης Ορθοπεδικός Χειρουργός, Ευάγγελος Νικολόπουλος Αγγειοχειρουργός, Βασίλειος Τρίγκας Χειρουργός Μαστού από το Metropolitan Hospital και oι κ.κ. Κώστας Κοντός Καρδιολόγος και Σπυρίδων Σμπαρούνης Γενικός Χειρουργός από το Metropolitan General.

Από το 2016 μέχρι σήμερα το πρόγραμμα «Πρόληψη» του Μetropolitan έχει επισκεφτεί χωριά της Εύβοιας, τη Τζια, τη Σκύρο, την ορεινή Κορινθία, τη Φθιώτιδα, την Κόνιτσα, την Ανδραβίδα και άλλα μέρη της χώρας, έχοντας εξετάσει χιλιάδες κατοίκους. Και το ταξίδι συνεχίζεται!