Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

//Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η συμβολή της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται ραγδαία αύξηση τόσο της παχυσαρκίας όσο και άλλων χρόνιων μη μεταδοτικών νοσημάτων, που σχετίζονται [...]

Έντονη ανησυχία επιστημόνων για την πανδημία παχυσαρκίας

Πανδημία παχυσαρκίας προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός, καθώς οι περιορισμοί και η ανασφάλεια που βιώσαμε είχαν αντίκτυπο στην καθημερινότητα, τ [...]

Η αξία της διατροφής στη μάχη κατά της COVID-19

Για να κερδηθεί ένας πόλεμος όσο πιο αναίμακτα γίνεται, θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καταλληλότερο τρόπο όλα τα μέσα και τα «όπλα» πο [...]

Τα οφέλη της πρωτεϊνης ορού γάλακτος για τις γυναίκες

Η χορήγηση πρωτεΐνης ορού γάλακτος (ενός συμπληρώματος διατροφής) βελτιώνει τη σύσταση σώματος σε γυναίκες, αυξάνοντας σε μέτριο βαθμό τη [...]

Συμπληρώματα διατροφής: Κατά πόσο από τον κορωνοϊό;

Άνοδο παρουσιάζει η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής από την έναρξη της πανδημίας. Στις ΗΠΑ, το 29% των ανθρώπων λαμβάνουν σήμερα περισσότερ [...]

Παχυσαρκία: Συμβάλλει στην αύξηση κινδύνου νόσησης από COVID-19;

Κλείνουμε περίπου δύο χρόνια ζώντας με την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση της γενιάς μας, την πανδημία της COVID-19. Σαφώς και γνωρίζουμε σήμε [...]